Follow my blog with Bloglovin

Broodje Surinaamse Kip

Broodje Surinaamse Kip - Recepten Hé wat leuk dat je weer komt lezen! Vandaag wil ik met jullie weer een heerlijk recept delen. Super lekker, gezond en één van onze favorieten voor de zaterdag maar elke andere dag kan natuurlijk ook! 😉

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 1 á 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper of 1 theelepel sambal oelek.
  • 2 á 3 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • sla zoals ijsbergsla, mesclunsla o.i.d
  • 1 komkommer
  • suiker
  • 1 rode paprikareepjes
  • 2 kipfilets
  • olie en azijn
  • baguettes of andere afbakbroodjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden/hete lucht op 220 graden. Breng in een pan water aan de kook. Dep de kipfilets droog en snij elke kipfilet in de lengte doormidden tot twee dunne kipfilets. Zodra het water kookt kun je de kipfilets in de pan laten glijden, deksel op de pan en middellaag vuur, voor 8 á 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.

Pel en snijd intussen de ui in dunne ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en hak 1/3e van de peper fijn. Hak meer van de peper fijn als je van pittig houdt.

Trek het ietwat afgekoelde kippenvlees met twee vorken uit elkaar in dunne reepjes.

Bak de baguettes (of andere broodjes) in 6-8 minuten in de oven af en laat ze dan afkoelen. Verhit intussen 1-2 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gehakte peper toe en bak alles 2-3 min. Zet het vuur laag, doe de ketjap manis, 2 el ketchup en 1 tl suiker erbij en roer goed door. Voeg eventueel meer ketchup en wat water toe zodat een saus ontstaat. Voeg de kipreepjes aan de sauspan toe en bak dit heel langzaam  2-3 min. al roerend. Breng op smaak met peper en zout.

Maak intussen een snelle dressing van 2 el olie en 1 el azijn (liefst witte wijn azijn) en een snuf peper en zout. Hussel de komkommerplakjes en paprika om met de dressing.

Snijd de baguettes open en beleg ze met een paar lepels van de komkommer-paprikasalade en de kip. Meng de rest van de komkommer-paprikasalade met de sla en serveer deze naast de broodjes.

Ik hoop dat jullie dit net zo’n lekker recept vinden als wij.

Eet smakelijk!

bron: http://www.marleyspoon.nl

Sandra
Sandra

Mijn naam is Sandra en ik ben moeder van twee volwassen kinderen en oma van één kleinzoon. Ik maak graag kaarten in allerlei technieken, ik hou van lezen en lekkere recepten en zo heb ik nog veel meer hobby’s die ik graag hier met je deel.

Find me on: Web | Instagram

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: